Elneo Groep...meer dan 50 jaar geschiedenis!

Het verhaal van Elneo begint in...

1968

Oprichting van Technofluid S.A.

Oprichting van het bedrijf door Claire et Henri Bouhy in samenwerking met Norgren om pneumatisch materiaal te commercialiseren.

Elneo Norgren

1970

Elneo liège

Verhuis naar Luik

Verhuis naar een nieuw gebouw in Luik om de groei van het bedrijf te ondersteunen.

Opening van het kantoor in Brussel

Door de stijgende vraag in Vlaanderen wordt een kantoor geopend in Brussel om deze markt beter van dienst te kunnen zijn.

Elneo Wetteren

1979

Elneo Compresseurs

Oprichting van de afdeling Compressors

1986

Elneo instrumentation

Oprichting van de afdeling Instruments

1987

2de generatie

Overname van Elneo door Jean-Luc et Michel Bouhy.  In 1994 neemt Jean-Luc Bouhy de leiding van het bedrijf alleen op zich.

Elneo Jean-Luc Bouhy

1995

ISO9001

ISO9001-certificering

2002

Medische certificering ISO13485

Elneo is gecertificeerd voor de installatie van compressoren en luchtbehandeling in ziekenhuizen. Wij waren de eersten in België!

ISO13485

2004

Elneo Valeurs

Een menselijk en winstgevend bedrijf

Verandering van de bedrijfscultuur en vernieuwing van de bedrijfsvisie in functie van deze nieuwe evolutie (ontwerp van het nieuwe logo). De nieuwe bedrijfcultuur, geïmplementeerd en ondersteund door Jean-luc Bouhy, zorgde voor nieuwe energie en is de voornaamste reden van de sterke groei.

2005

Oprichting van B.I.P.

Het dochterbedrijf Belgian Instrumentation Product (B.I.P.) werd opgericht om materiaal geschikt voor instrumentatie te verdelen in Vlaanderen.  BIP zal officieel in de Elneo groep worden geïntegreerd en zal BIP Elneo worden. Toch heeft het bedrijf ook vandaag zijn eigen merkimago. 

BIP Elneo

2008 & 2011

Elneo Liège

Bouw van nieuwe gebouwen

In 2008 werd het nieuwe gebouw voor de Luikse vestiging gebouwd in Awans, aan de rand van de snelweg, nadat de werknemers voor dit project hadden gestemd. In 2011 werd in Wetteren (Gent) een zeer gelijkaardig gebouw opgetrokken om het Nederlandstalige team te huisvesten.  In beide gebouwen kan iedereen zich op zijn gemak voelen in zijn werkruimte.

2012

Technofluid wordt Elneo

Het doel van deze naamsverandering is meer bekendheid geven aan iedere afdeling. Sindsdien hebben we verschillende logo's en kleuren voor onze 3 afdelingen: pneumatics, compressors en instruments. I De activiteiten in Instrumentatie in Vlaanderen worden uitgevoerd door BIP Elneo.

Elneo logo png

2016

Mathieu Bouhy

3de generatie

Overname van het bedrijf door de 3de generatie met Jonathan et Mathieu Bouhy.

2018

Elneo viert zijn 50ste verjaardag! 

Elneo blaast zijn 50 kaarsen uit en maakt een partnerschap met FESTO officieel.

Elneo 50 ans

2019

Lancement de Elneo France !

Start van de activiteiten in Frankrijk

Na een sterke vraag betreedt Elneo de Franse markt voor industriële instrumentatie. Meer informatie over onze activiteiten in Frankrijk vindt u op www.elneo.fr.

2021

Elneo ontvangt de Best Managed Companies 2021 award!

Elneo werd door Deloitte, Econopolis en de KU Leuven bekroond met het label Best Managed Companies 2021!

Wij sluiten ons aan bij een prestigieuze club van 24 Belgische bedrijven die erkend zijn voor hun organisatorische uitmuntendheid, zoals EASi, CE+T Group, Easyfairs, Soudal en Thomas & Piron.

Elneo Best Managed Companies
Elneo Great Place to Work

Elneo ontvangt het Great Place to Work 2021 label !

Dit label certificeert organisaties waar welzijn op het werk centraal staat. Dit is een grote beloning voor de vele inspanningen die Elneo sinds 2004 heeft geleverd om de mens in het middelpunt van de onderneming te plaatsen en de onderneming te doen blijven bloeien !

Nieuwe verantwoordelijke BIP Elneo: Tony Lippens

Na 4 succesvolle jaren bij BIP Elneo, wordt Tony Lippens benoemd tot manager van BIP Elneo,  de Vlaamse tak van de instrumentatiesector van Elneo Groep.

Elneo Best Managed Companies

En de rest...zullen we die met u schrijven?

Hebt u een project? Laten we erover praten!