Home / Debiet

Debiet

Debietmetingen voor gassen en vloeistoffen.
Met verschillende technologieën zoals ultrasoon, thermisch, vortex, elektromagnetische flowmeters,
alsook via verschildruk hebben wij voor de meest uitéénlopende applicaties een oplossing.

Contacteer ons voor uw vragen of applicatie !

Rotameter – VA meter

Rotameters of VA-meters zijn héél eenvoudige mechanische debietmeters.
Deze kunnen gebruikt worden voor zowel gassen als vloeistoffen.
Visuele indicatie zonder voedingsspanning.

Debietsmeters voor gassen

Thermische gasmassaflowmeters en -controllers (een flowmeter met een geïntegreerd regelklepje) die zijn gebaseerd op het bypass concept worden generaliserend “MFC’s” (MassFlowController) genoemd. De RED-Y debietsmeters zijn in het bijzonder geschikt voor kleinere gasstromen. De kleinste volle schaal waarde is 25 mln / min, de grootste 450 ln / min. MFCs zijn heel economische instrumenten! De standaard uitvoering van Voegtlin is de Smart Series, die eventueel ook in systeempjes gebouwd kan worden om bijvoorbeeld branders te regelen of om gasmengsels te maken. In farmaceutische toepassingen kan geschakeld worden tussen de verschillende gassen die gebruikt worden om bioreactoren aan te sturen. Voor meer industriële applicaties is een IP-67 versie beschikbaar die ook voor ATEX zone 2 toepassingen ingezet kan worden. De Compact Series kan 24 VDC extern of batterij gevoed zij, Dit instrument kan ingesteld worden via een aanraakscherm en optioneel uitgevoerd met een handbediend precisie regelventiel. Het programma van Vögtlin omvat bovendien een serie Pressure Controllers. Deze instrumenten regelen niet de flow maar de druk. De basis van deze instrumenten is een druktransmitter, die gekoppeld wordt aan een flowregelaar.

Ultrasone debietmeting

Voor lucht of vloeistoffen via draagbare meters met montage langs de buitenkant of vaste montage, ook in ATEX.

Elektromagnetische debietmeting

De elektromagnetische debietmeter is de meest gebruikte flowmeter voor geleidende vloeistoffen. Prijs-technisch de beste oplossing voor (afval)water.

Debietmeting via verschildruk

is de meest gebruikte flowmeting geschikt voor vloeistoffen, gassen en stoom. Pitotbuis, orifice, venturi, nozzle, Vcone,…zorgen voor een verschildruk welke via een verschildruktransmitter een debiet zal meten.